Aplicații clujene, premiate la Gala „Descoperă-ți pasiunea în IT”

Un network de dockless e-bike sharing, o aplicație care permite gestionarea bunurilor personale, o alta care eficientizează programarea pentru doctori şi pacienţi sau un sistem care propune controlul animalelor din ferme sunt câteva din proiectele realizate elevi și studenți clujeni și premiate la Gala Academiei DpIT 2022.

Asociația “Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat la mijlocul acestei săptămâni festivitatea de încheiere a celei de-a VIII-a ediții a programului “Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tineri în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni. În total, au fost premiate 86 de persoane – 61 de elevi, 12 studenţi şi 13 mentori, cu premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 27.000 lei.

Premiul 1, pentru echipa 6pak, alcătuită din Andrada Ioana Bărbos, Andrei Petru Cherecheș, Mihai Bogdan Deaconu, Luca Emil Olteanu, Darius Mihai Timar și Marc Aurelius Vana

Premiul I, în valoare de 4.100 lei, a fost câștigat de echipa clujeană 6pak, alcătuită din Andrada Ioana Bărbos, Andrei Petru Cherecheș, Mihai Bogdan Deaconu, Luca Emil Olteanu, Darius Mihai Timar și Marc Aurelius Vana, mentorată de Elena Bunciu de la Bosh România, pentru aplicația Dash, un network de dockless e-bike sharing.
Premiul III, în valoare de 2.900 lei, a revenit echipei clujene Maacros Tech, formată din Andrei Chesăuan, Cristian Constantin, Maria Daria Dejeu, Sorana Gligor, David Rafael Rotar şi Petru Săveanu, mentorată de Flaviu Rareș Lemnariu, de la Bosh România, pentru produsul Charlock, un sistem de smart lockers, un sistem de smart lockers, care permite gestionarea bunurilor personale prin stațiile de încărcare și stocare plasate în puncte detectabile prin aplicație.

De asemenea, tinerii clujeni au obținut două premii speciale Fortech. Echipa Lucky13 – Ciotlăuș Erik, Gál Péter, Maria Ilișiu, Tudor-Ștefan Pop, Tudor-Eduard Radu, Andreea Zincă -, mentorată de Valeriu Stroie de la Accenture România, a fost premiată pentru aplicaţia TopDoc, care eficientizează şi simplifică procesul de programare pentru doctori şi pacienţi. Echipa Cherry-Pick, alcătuită din Andrei Bălașa, Aurelian Buia, Vlad Magdaș, Matei Coldea, Eric Ilovan și Gabriela Lup, mentorată de Ștefan Răduși de la TechBreeze, a fost premiată pentru Remote Shepherd, un sistem de virtual fencing, care, folosind un modul GPS, detectează locația animalelor și încearcă păstrarea lor în perimetrul ales de proprietar, alertându-l când acestea părăsesc zona.

Premiul 3, pentru echipa Maacros Tech, formată din Andrei Chesăuan, Cristian Constantin, Maria Daria Dejeu, Sorana Gligor, David Rafael Rotar şi Petru Săveanu

Premiul Special Nagarro le-a fost înmânat elevilor din echipa TIM, formată din Tudor Calu, Alexandru Croitoru, Matei David, Cristian Gavrilă, Horia Gligor şi Petra Hedeșiu, mentorată de Gaskó Tamás-Albert și Alexandru Luchian, de la .msg Systems România, pentru aplicația Bussin, care arată locația exactă a tuturor autobuzelor din oraș.
Un premiu special al Asociației DpIT i-a fost acordat echipei de studenți clujeni DeBugged – Dan-Lucian Ghilea, Damaris Lavinia Ionel, Vlad-Ștefan Stan, Dragoş Morozan, Sorana Gherman -, mentorați de și Dragoș Petrașcu de la Fortech, pentru produsul IXI, care se adresează tuturor restaurantelor ce vor să își mărească comunitatea.
T
itlul „Șeful de promoție Academia DpIT 2022”, însoțit de un premiu de 600 lei a fost câştigat de doi elevi care au absolvit programul cu punctaje egale (au obţinut cele mai mari punctaje), cu nivelul de competență Experimentat: clujeanului Matei Ioan Munteanu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca şi ploieşteanului Tudor Ferecuş de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.

Demarat la Cluj-Napoca, programul “Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația “Descoperă-ţi pasiunea în IT”, le oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ajutându-i să descopere lumea tehnologiei, a inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane. Toate programele organizate de Asociația DpIT sunt gratuite.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut