Aplicație mobilă Step-Hear pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Persoanele cu deficiențe de vedere din Cluj-Napoca au la dispoziție aplicația Step-Hear, o soluție inteligentă care le asigură orientarea în spaţiul înconjurător. Primăria Cluj-Napoca a utilizat această aplicație pentru implementarea unui proiect pilot la sediul Centrului de Informare pentru Cetățeni și al Direcției Evidența Persoanelor, de pe Calea Moților nr.5.

„Urmărim creșterea nivelului de accesibilitate nu doar al instituției, ci al municipiului, prin diverse astfel de măsuri scalabile. Aplicația se bazează pe senzori de proximitate și tehnologia Bluetooth. Acestea generează informaţii în format audio, utile persoanelor cu deficienţe de vedere, astfel încât aceștia să poată explora mai ușor spațiul din jurul lor – în cazul nostru, cele două sedii ale primăriei”, spune primarul Emil Boc.

Step-Hear se instalează pe telefonul mobil și este disponibilă în Google Play și App Store.

Persoanele cu deficiențe de vedere au astfel, direct pe telefonul mobil, o sursă de informații sigure pentru o orientare cât mai bună.

„Municipiul Cluj-Napoca urmărește creșterea calității vieții pentru toți cetățenii săi. Ne ghidăm după credința că nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Unul dintre obiectivele primăriei este să transforme orașul într-unul accesibil tuturor celor care locuiesc, muncesc, studiază sau îl vizitează”, mai precizează Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut