Aplicație implementată în Cluj, lansată de Școala Informală de IT și InnovX-BCR

Școala Informală de IT și InnovX-BCR au lansat miercuri, în premieră, șase aplicații care digitalizează instituțiile publice din România, realizate la ultimele două ediții „Challenge Accepted Hackathon”, la care și-au unit forțele peste 100 de pasionați de IT, 30 de mentori și 40 de parteneri în cadrul maratonului de codare „Challenge Accepted PaperHack”.

Între soluțiile create de aceștia se află și Ranger Helper (implementat în Cluj) – instrument software prin care se pot gestiona eficient abonamentele de vânătoare și permisele de pescuit. Aplicația oferă, în primul rând, un sistem de informare actualizat a Regulamentelor de Pescuit ale Romsilva către pescarii amatori, autorizându-le accesul la abonamente, exclusiv în urma feedbackului primit de la pescari.

Celelalte cinci aplicații sunt:

Hospice (implementat în Brașov) – platforma de cursuri de îngrijire paliativă online, o platformă de management a cursurilor, ce presupune integrarea gratuită și digitalizarea proceselor de înscriere, calificare, monitorizare, emitere a diplomelor și accesul cursanților la materialele de curs, participarea acestora la sesiunile online, posibilitatea susținerii examenelor de verificare a cunoștințelor dobândite;

ABCDar (implementat în Iași) – abecedar digital pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Aplicația prezintă o pagină web cu lecții pentru copii, unde aceștia pot scrie literele din alfabet și pot apăsa pe anumite imagini pentru a vedea scrierea literelor, dar și pronunția acestora;

VIRO – aplicație care permite utilizatorilor să identifice obiectivele turistice specifice unui anumit loc.  Este o soluție software prin care ghizii locali pot crea trasee, în cadrul cărora pot să adauge și să prezinte locații cunoscute, atât prin intermediul scrisului, al pozelor, cât și pe cale auditivă.

City Inventory, Harta obiectivelor de patrimoniu (implementat în Timișoara) – soluție software care ajută la gestiunea obiectivelor de patrimoniu. Aplicația constă în crearea unor pagini cu hărți interactive care să permită vizualizarea și administrarea obiectivelor de patrimoniu;

Risk Alert (implementat în Sălaj) – aplicație pentru gestionarea eficientă (în cadrul secțiilor UPU) a bolnavilor ce suferă de boli rare. Este o aplicație ce facilitează interacțiunea dintre medicul urgentist și pacient, prin stocarea informațiilor de tipul descrierii bolii sau bolilor rare de care suferă pacientul, dar și comportamentul pacientului în raport cu secțiile UPU (frecvență, gravitate etc). Acestea permit tratarea și izolarea corespunzătoare a bolnavilor cu boli rare, îmbunătățind semnificativ șansele lor la viață.

„Cele șase aplicații au depășit stadiul de incubare de cinci luni și au fost testate de utilizatori reali și validate pentru implementare, iar acum sunt gata de utilizare. Sunt aplicații ce deservesc deja instituții publice locale, dar și asociații cu impact direct în societate, iar organizațiile și persoanele fizice sunt încurajate să le descarce și să le utilizează în mod gratuit” – informează Școala Informală de IT.

Lansată în 2013, Școala Informală de IT (SIIT) a devenit unul dintre cele mai importante branduri de educație alternativă în domeniul IT din România. Până la finalul anului 2020, peste 5.500 de persoane au absolvit cursurile SIIT in cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova) și din Republica Moldova.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut