Apel la participare la Virtual Ideathon on Educational Digital Games

Centrul Cultural German și Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, în parteneriat cu dezvoltatorul de jocuri Tractor, Set, Go! invită persoanele care lucrează în sfera educației sau sunt interesate de viitorul educației să participe la crearea unui joc video destinat adolescenților.

Evenimentul va avea loc online în 28-30 mai și vizează inițierea și dezvoltarea de idei, ca punct de plecare pentru crearea unui „serious game”, care îmbină elemente recreative cu elemente educative. Jocul va fi centrat pe luarea de decizii, gândire critică și dezvoltarea responsabilității în rândul adolescenților. Conceptul selectat va fi dezvoltat într-un joc real și lansat în toamnă, în cadrul Clujotronic Electro Arts Festival.

Evenimentul este deschis persoanelor din România și Republica Moldova care lucrează cu adolescenți: profesori, lucrători sociali, psihologi, formatori, membri aii societății civile sau cercetători în aceste domenii. Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Atât limba engleză, cât și limba română vor fi utilizate în cadrul evenimentului, în funcție de participanți – informează organizatorii.

Potrivit acestora, jocurile video sunt foarte prezente în viața tinerilor,  ele devenind „un instrument ideal de a le atrage atenția și de a-i implica activ în rezolvarea unor probleme de actualitate”.

Un ideathon este o întâlnire multi-disciplinară în cadrul căreia participanții lucrează în echipe pentru a găsi noi idei și soluții ca răspuns la provocări specifice identificate în comunitate, sub îndrumarea și expertiza mentorilor. În cadrul „Virtual Ideathon” vor avea loc sesiuni de prezentare ținute de experți germani și francezi din domeniul „serious game”, iar la finalul evenimentului echipele își vor prezenta proiectele în fața juriului.

Proiectul este cofinanțat de Fondul Cultural Franco-German, ca parte din Virtual Heroes, program inițiat de Goethe-Institut București și de Institutul Francez din România.

Termenul limită pentru înscrieri, pe http://bit.ly/Form_Virtual_Ideathon este 21 mai 2021.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut