Apel disperat al clujenilor din zona străzii Năvodari

Deși în ultimii ani au fost mai multe sesizări venite atât din partea presei cât și a cetățenilor cu privire la cursele ilegale de mașini și a drifturilor ce au loc în parcarea de pe strada Năvodari din Cluj-Napoca, până acum nu s-a luat nicio măsură pentru a stopa aceste activități. Oamenii din zonă sunt pur și simplu disperați pentru că nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotelor produse de motoarele turate la maxim.

Locuitorii din zona străzilor Năvodari, Dorobanţilor şi B-dul 21 Decembrie din municipiul Cluj-Napoca spun că aproape în fiecare noapte în această parcare vin tineri pentru a-și testa puterea bolizilor.

Ultima sesizare, primită la redacție, vine de la locatarii din zonă. Iată ce spun oamenii:

În Cluj-Napoca lângă Inspectoratul Județean de Jandarmi „Al.Vaida Voievod”, Cluj există o parcare între B-dul 21 Decembrie 1989 și strada Năvodari. În fiecare noapte aproape, în această parcare au loc întâlniri a zeci, uneori sute de persoane cu o conduită și activități care adeseori depășesc cadrul legal.

Sunt de notorietate cursele de mașini ilegale, drifturile, demonstrațiile auto de motociclete și mașini scumpe, unele dintre ele făcute în mod ostentativ pentru a deranja și umili noaptea locuitorii zonei, în special pensionari, dar probabil și oamenii legii. În acest context ar putea exista circumstanțe favorizante și pentru alte infracțiuni, respectiv consumul de droguri, alcool în spații neamenajate, prostituție și proxenetism, furturi și trafic de mașini și alte ilegalități probabil verificate de instituțiile în cauză? Cele mai stridente sunt cursele de mașini și tulburarea ordinii și liniștii publice pe strada Năvodari.

Am dori, în conformitate cu legile în vigoare, dar și cu normele unui comportament socialmente acceptat să ne comunicați următoarele:
– a cui este această parcare, cine o administrează și cine colectează banii rezultați.
– de când datează reclamațiile privind tulburarea ordinii și liniștii publice în zonă și câte asemenea reclamații s-au făcut, inclusiv prin sistemul 112.
– cursele auto ilegale constituie infracțiuni ? Dacă da, câte asemenea dosare s-au făcut la câte persoane și în ce perioadă ?
– ce alte sancțiuni s-au aplicat pentru încălcarea legii în acea parcare și la câte persoane ?
– din datele care circulă Ministerul de Interne are peste 3.000 de angajați în municipiul Cluj-Napoca în diferite structuri din care aproape 2.000 doar în cadrul Poliției județului Cluj la care se adaugă multe alte structuri. Oare de câți profesioniști ar fi nevoie pentru a fi controlată o parcare ?

Cum apreciați de la nivelul MAI activitatea Poliției și Jandarmeriei când gard în gard cu unitatea de Jandarmerie, noapte de noapte se săvârșesc acte de tulburare ale siguranței și liniștii publice ?

Vă mulțumim pentru operativitatea, corectitudinea și respectul față de comunitate rezultat din răspunsul primit. Cu toată stima necesară”, se precizează în scrisoare.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut