Apel de urgență: Două unități medicale Covid 19 au nevoie de aparatură medicală vitală pentru tratarea cazurilor la nou-născuți

Organizația Salvați Copiii România lansează un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie Covid 19 și a Spitalului de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de Covid 19 și alți șapte în secția ATI. E nevoie de rampe de oxigen și ventilatoare performante.

„Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate Covid 19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă, pentru a face față numărului crescut de cazuri de nou-născuți din mame Covid pozitive. În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi și nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă. Spitalul de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași e într-o situație de urgență: aici sunt internați 34 de copii cu Covid 19, iar alți șapte sunt internați în Secția de Terapie Intensivă.  Medicii au nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă și foarte gravă din neonatologie și pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienții internați au nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru  tratament și monitorizare” se spune în apelul lansat de Salvați Copiii.

Companiile care doresc să  sprijine în mod direct cele două unități medicale pot dona în contul RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) în baza unui contract de sponsorizare.

Persoanele fizice pot dona fie prin SMS la 8844, text “SALVEZ” – 2 euro/lună, fie online la adresa https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/sanatate/reducerea-mortalitatii-infantile/sos-oxigen-pentru-spitale.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut