Apa noastră de la Cluj: Concurs foto-video pentru elevi și studenți

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, în colaborare cu Facultatea de Teatru și Film (Universitatea Babeș-Bolyai), cu sprijinul Forumului Local de Apă Cluj-Napoca (o inițiativă a Alianței Mondiale a Calității Apei sub egida Programului Națiunilor Unite pentru Mediu) și a proiectului ReCoNnect (Research Communication for active learning), invită elevii și studenții să participe la concursul „Apa noastră de la Cluj”, sponsorizat de Aqua D&P Technologies, organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.

Conform anunțului postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, concursul se desfășoară pe trei categorii.

Categoria A: Concurs foto pentru elevii claselor VI – VII, cu tema „Apa la Cluj”. Participanții trebuie să realizeze o fotografie în care să surprindă locul lor favorit de pe malul unui curs de apă care străbate Clujul sau al unui lac din Cluj și să descrie în câteva cuvinte de ce acela este locul lor preferat și ce ar putea face ei ca să îl păstreze așa. Premiile acordate pentru această categorie sunt: premiul I: 500 lei; premiul II: 350 lei; premiul III: 250 lei.

Categoria B: Concurs video pentru elevii claselor IX – XI, cu tema „Apa și noi”. Participanții trebuie să filmeze imagini cu un loc din Cluj unde se află un curs de apă sau un lac și unde le place să-și petreacă timpul cu prietenii, și să realizeze un scurt film despre felul în care pot ajuta ei la păstrarea acestui loc, sau ce soluții propun pentru ca acest loc să devină mai frumos sau mai plăcut pentru întâlnirile cu prietenii și familia. Durata filmului: minim 2 minute, maxim 10 minute. Se poate lucra în echipe, cu menționarea tuturor participanților. Premiile anunțate pentru această categorie: premiul I: 1000 lei; premiul II: 500 lei; premiul III: 250 lei.

Categoria C: Concurs video pentru studenți (nivel licență), cu tema „O apă mai bună pentru viitor”. Participanții trebuie să arate într-un scurt film o problemă legată de apa de la Cluj și o posibilă soluție pe care o propun. Dacă au participat într-un proiect legat de apa din Cluj, sunt încurajați să facă un film despre acesta, iar dacă nu, pe baza formării lor profesionale în domenii precum știința mediului, ingineria mediului, geografie, sociologie, economie, management etc.), sunt invitați să realizeze un film despre o soluție pe care ar propune-o unei probleme legată de apa de la Cluj. Durata filmului: minim 3 minute, maxim 10 minute. Se poate lucra în echipe, cu menționarea tuturor participanților. Premiile anunțate pentru această categorie: premiul I: 1000 lei; premiul II: 500 lei; premiul III: 250 lei.

Criteriile de selecție: claritatea mesajului, originalitatea materialelor, aplicabilitatea soluțiilor oferite.

Toate fișele de înscriere și materialele foto-video trebuie trimise până la data de 2 iunie, ora 18:00. În 11 iunie va fi organizată o proiecție publică, cu toate lucrările foto-video selectate în cadrul concursului, la sediul Facultății de Teatru și Film, iar apoi juriul va acorda premiile pentru fiecare categorie. Cu această ocazie, toți vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la un atelier de producție video, să experimenteze filmarea cu aparate profesioniste de ultimă generație și să vadă aparate de filmat din trecut, cu peliculă sau cu bandă.

Concursul este deschis tuturor elevilor și studenților din unitățile de învățământ din Cluj-Napoca. În cazul minorilor, materialele trebuie înscrise de către profesorul îndrumător, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul acestora.

Detalii: pe site-ul IȘJ Cluj sau în pagina de Facebook a Forumului Local de Apă Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut