Apă destul de curată la Tarnița

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au anunțat că au efectuat analize parțiale ale probelor de apă prelevate din acumularea Tarnița, Iar rezultatele pentru indicatorii determinați până în momentul actual indică faptul că parametrii caracteristici apelor de suprafață se înscriu în valorile normale.

Probele au fost prelevate la suprafață, de pe cele două maluri, în dreptul locației relevante, unde au fost identificate deșeuri de medicamente și la priza de captare a apei pentru potabilizare.

Valorile determinate în urma analizelor efectuate au fost testate statistic, folosind ca referință rezultatele validate în perioada 2018 – 2020. Apa și-a păstrat calitățile din anii anteriori.

Reamintim că, marți, 23 februarie, în urma identificării unor deșeuri farmaceutice în zona acumulării Tarnița, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj s-au deplasat la fața locului. Medicamente expirate au fost găsite în amonte de barajul Tarnița, în zona drumului județean până în zona limitrofă luciului de apă. Deșeurile nu au fost sesizate în zona prizei de captare pentru alimentarea cu apă.

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa afirmă că monitorizează în continuare calitatea apei din acumularea Tarnița.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut