Antrenorul CFR-ului, laude la adresa rivalei

Antrenorul principal al campioanei CFR Cluj, Edi Iordănescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că FCSB, actuala lideră a clasamentului din play-off, este favorită la câştigarea campionatului în acest sezon al Ligii I de fotbal, luptă din care nu o exclude însă nici pe Universitatea Craiova, în ciuda ultimului rezultat înregistrat de olteni, 0-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe, formație pe care ferovirii o vor întâlni miercuri seară, în deplasare, de la ora 21:30, în cadrul celei de-a doua etape din pleay-off.

 

După părere lui Iordănescu, ”orice punct contează acum, la nivelul clasamentului există o continuitate. FCSB a condus mult timp clasamentul, este cea mai bună FCSB din ultimii şase-şapte ani, o echipă competitivă, cu jucători foarte talentaţi, care s-au maturizat foarte mult. O echipă omogenă, este favorită pentru câştigarea campionatului. O spune clasamentul, au atuurile lor. Nu va fi uşor, este o luptă deschisă. Cine crede că Universitatea Craiova a ieşit din calculele campionatului este cel puţin naiv. Noi, ca să avem speranţe pentru titlu, trebuie să rezolvăm o mare problemă de joc, şi mă refer la eficienţa în faţa porţii. Va fi aproape imposibil fără asta. Nu pot comenta speculaţiile apărute după meciul celor de la FCSB cu Botoşani pentru că nu am văzut meciul. Era un alt meci la televizor, Napoli cu Inter, şi am preferat acel joc”, a declarat Iordănescu.
Tehnicianul campioanei en titre spune că formaţia sa trece printr-o perioadă dificilă confruntându-se cu multe probleme de lot în afara programului foarte încărcat: „Este probabil provocarea momentului, calendarul este foarte comprimat, avem doar două zile între jocuri şi deplasare la mijloc, avem şi foarte mulţi absenţi în lot. Este cea mai mare provocare pentru noi. Încercăm să o gestionăm cât se poate de bine”. Referitor la partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Iordănescu a spus că vede adversara de miercuri seară ca pe o pretendentă la câştigarea titlului de campioană în următoarele ediţii ale Ligii I.
„Nu mă mai aştept la nici un meci uşor, vorbim despre play-off, despre cele mai bune echipe. Sunt jocuri extrem de dificile, sunt 9 finale pentru noi. Vom avea o deplasare foarte grea la Sepsi, un club pe care eu îl cunosc foarte bine, bine organizat, cu profesionalism ridicat, cu un staff tehnic care a reuşit lucruri extraordinare şi a construit o echipă foarte competitivă, care îşi merită fără discuţie locul în play-off. Eu o văd pe Sepsi ca o viitoare candidată la câştigarea campionatului în cel mai scurt timp şi o prezenţă permanentă în play-off. Este o echipă agresivă, competitivă şi cu calitate individuală, de aceea va fi un joc deschis oricărui rezultat, iar noi trebuie să arătăm perfecţiune în exprimarea noastră pentru a emite pretenţii pentru cele trei puncte”, a mai spus Iordănescu.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut