Andrei Pleșu conferențiază la Cluj-Napoca

Cunoscutul scriitor Andrei Pleșu este invitatul conferinței organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului joi, 8 iunie 2023, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

„Întâlniri formative de o viață” este tema pe care scriitorul, filosoful și criticul de artă Andrei Pleșu o propune publicului clujean. Seara culturală va fi deschisă de Înaltpreasfințitul părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

La finalul conferinței va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

***

Andrei Pleșu, absolvent al Facultății de Arte Plastice, Secția de Istoria și teoria artei și doctor în Istoria artei la Universitatea din București, este scriitor, filozof, eseist, un reper al vieții publice și academice românești. A fost cadru universitar la Academia de Arte Plastice din București și a predat Filozofia religiilor la Universitatea din București. De asemenea, a fost ministru al Culturii și al Afacerilor Externe.

Este fondator și director al săptămânalului de cultură Dilema veche, fondator și președinte al Fundației Noua Europă, membru al World Academy of Art and Science și al Académie Internationale de Philosophie de l’Art.

Printre volumele pe care le-a scris se numără: Călătorie în lumea formelor, Capodopere în dialog, Ochiul și lucrurile, Minima moralia. Elemente pentru o etică a intervalului, Jurnalul de la Tescani, Despre îngeri, Despre frumusețea uitată a vieții, Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, Din vorbă-n vorbă, Neliniști vechi și noi, Despre inimă și alte eseuri, dar și numeroase studii și articole în reviste românești și din străinătate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut