Andreea Ana, învinsă în 3 minute

Andreea Beatrice Ana a luptat mai puţin de trei minute la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind învinsă prin superioritate tehnică de belarusa Vanesa Kolodinskaia înainte de finalul primei reprize, şi a recunoscut că adversara ei a fost mult mai bună.


”A fost un meci greu, încărcat cu foarte multe emoţii şi din păcate am pierdut. Nu am mai luptat niciodată cu ea. M-a surprins cu nişte atacuri, este mai puternică ca mine şi asta a fost. Este şi mai experimentată decât mine”, a declarat sportiva de la CSA Steaua Bucureşti, după meciul încheiat după 2 minute şi 48 de secunde.
Ana, 20 ani, are în palmares două medalii de bronz la Europenele din 2019 şi 2021 la categoria 55 kg şi alte două medalii de bronz la Mondialele U23 din 2018 şi 2019.
”Participarea mea la Jocurile Olimpice rămâne cea mai frumoasă experienţă a mea pe care am avut-o până acum ca sportivă. Şi am avut multe de învăţat, nu doar cât am stat pe saltea, dar am văzut şi nişte meciuri care au fost la nivel foarte înalt. Cred că pot să muncesc mai mult şi o să-mi îmbunătăţesc şi performanţele”, a adăugat Andreea Ana.
Sportiva română s-a calificat pentru prima oară la Jocurile Olimpice prin intermediul turneului preolimpic de la Sofia, din luna mai.
”La început, mi-am dorit doar să mă lupt, să dau tot ce am mai bun. Ca orice sportiv, am visat la o medalie, dar cel mai mult mi-am dorit să mă lupt şi să fiu mulţumită de mine atunci când ies de pe saltea. Da, este de departe cel mai tare concurs la care am participat până acum. Sunt cei mai buni 16 sportivi din toată lumea, dar sunt foarte mulţi sportivi buni care au rămas acasă. Pentru mine este ceva şi că sunt aici. A fost o realizare că m-am calificat”, a spus Andreea Ana, despre prima ei participare la Olimpiadă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut