Amenzi și permise de conducere reținute în urma unor acțiuni ale polițiștilor din Turda, Huedin și Dej

Peste 250 de persoane au fost legitimate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda și 155 vehicule verificate, în cadrul unei acțiuni derulate în perioada 7-9 ianuarie.

În urma neregulilor constatate s-au reținut trei permise de conducere și patru certificate de înmatriculare. De asemeni – informează IPJ Cluj -, s-au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a celor privind circulația pe drumurile publice, dar și a altor prevederi legislative.

La acțiune, alături de polițiști au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și funcționari publici din cadrul Poliției Locale.

În aceeași perioadă, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală au legitimat peste 90 de persoane și au verificat circa 60 de autovehicule.

Abaterile de la prevederile legislative au condus la aplicarea a 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru încălcarea normelor OUG 195/2002. Alte 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii au fost reținute cinci permise de conducere.

Și tot în aceeași perioadă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală Huedin au legitimat peste 100 de persoane și au verificat 78 de autovehicule. În urma abaterilor constate au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale. De asemeni, au reținut două permise de conducere, iar pentru neregulile constatate privind starea tehnică a autovehiculelor au reținut trei certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost constatate trei infracțiuni flagrante contra siguranței circulației pe drumurile publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut