Amenzi pentru firmele de minerit din Cluj

Inspecția Muncii a desfășurat o campanie de control în industria minieră, în toate întreprinderile (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt), care efectuează activităţi de extracţie.

În cadrul campaniei, inspectorii de muncă din Cluj au controat 16 societăți, la care au fost constatate 35 de deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere cu teremene de realizare a acestora.

Cinci angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 32.000 lei pentru neefectuarea verificării tehnice ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat- n.r.) la un echipament utilizat la ridicat sarcini, lipsă document de securitate și sănătate, neasigurarea instruirii corespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă. Alte deficiențe constatate se referă la completarea necorespunzătoare a fișelor de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, nesemnalizarea tuturor zonelor periculoase din cadrul carierei, lipsa evidenței de verificare a stabilității treptelor de exploatare și a căilor de circulație.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut