Amenzi de peste 78.000 lei aplicate de polițiștii de la transporturi

Polițiștii de la transporturi au efectuat verificări în 164 de stații și triaje de cale ferată și în 533 de trenuri de călători, în cadrul unor acțiuni derulate, în perioada 10 – 16 martie, la nivel național.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 1.044 de persoane, fiind aplicate 293 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.310 lei. Au fost depistați 6 urmăriți, 11 minori lipsiți de supraveghere și 3 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 25 de obiective de pază și 2 agenți economici.

De asemeni, au fost controlate 33 de autovehicule, verificate 26 de nave/ ambarcațiuni și 29 de permise de pescuit, au fost reținute 3 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 93.000 de lei.

Polițiștii au constatat 50 de infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 64 de persoane.

Un caz care se referă la județul Cluj: La data de 13 martie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Investigații Criminale au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară în acest municipiu și în municipiul Oradea, în dosare penale privind infracțiunea de distrugere prin aplicarea de desene stil graffiti pe vagoanele trenurilor de călători și de marfă aflate în circulație.

Potrivit IGPR, activitatea infracțională a persoanelor a fost documentată în perioada mai 2021 – februarie 2023, în mai multe dosare penale în care sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, cu suportul de specialitate a Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca. În urma perchezițiilor desfășurate, patru persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor.

Prejudiciul total în aceste cauze este de peste 250.000 de lei, iar pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea numerelor de identificare și a datelor necesare pentru exploatarea vagoanelor în conformitate cu legislația de specialitate în vigoare a fost necesară retragerea din circulație a vagoanelor respective.

Activitățile au fost coordonate de procurori din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Cluj-Napoca, respectiv Huedin, fiind executate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Cluj și Bihor.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut