Amenzi de peste 100.000 lei aplicate de polițiștii de la transporturi

Polițiștii de la transporturi au desfășurat, în perioada 10 – 16 februarie, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

În cadrul acțiunilor au fost efectuate verificări în 171 de stații și triaje de cale ferată și 252 de trenuri de călători. Au fost legitimate 1.504 persoane, fiind aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.350 de lei.

Potrivit IGPR, au fost depistați 2 urmăriți, 8 minori lipsiți de supraveghere și 14 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 18 obiective de pază și 14 agenți economici. De asemeni, au fost controlate 455 de autovehicule, verificate 25 de nave/ ambarcațiuni, reținute 10 permise de conducere, retrase două plăcuțe de înmatriculare și 7 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 37 de unelte de pescuit.

Polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 21 de persoane.

„La data de 12 februarie, ora 13:10, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Investigare a Fraudelor și cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Satu Mare au depistat o persoană, de 52 de ani, domiciliată în comuna Medieșu Aurit, județul Satu Mare, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Halta Medieșu Aurit, având funcția de acar, aflat sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe” – este unul dintre cazurile amintite, în context, de IGPR.

Un alt caz este cel al unei minore de 16 ani, plecată voluntar de la domiciliu, care a fost depistată, în 11 februarie, de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Cluj-Napoca. Aceasta a fost predată lucrătorilor DGASPC la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență  „Gavroche”, din municipiul Cluj-Napoca.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut