Ambulanță pentru Viață

Într-o săptămână, 4.578 de oameni răspuns apelului lansat de organizația Salvați Copiii România și au donat 36.174 de euro, pentru cumpărarea unei ambulanțe pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București.

În acest moment, unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații.

„Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit empatie, astfel încât jumătate din suma necesară a fost strânsă din donații individuale, dar mai avem de făcut un efort, pentru ca Spitalul Grigore Alexandrescu să primească o ambulanță nouă. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor și pentru asta suntem recunoscători”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Costul unei ambulanțe care să transporte în condiții medicale adecvate copiii este în jur de 77.300 de euro. Mecanismele de implicare, pentru ca ambulanța să poată fi pusă cât mai repede la dispoziția medicilor, sunt prin: donații online pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta; donații directe în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei); RO42 RNCB 0071 0114 3479 0101 (euro); RO69 RNCB 0071 0114 3479 0003 (dolari); Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU, Cod unic: 3151288; SMS de 2 euro lunar, la 8844, textul „SALVEZ”.

***

Campaniei lansate de Salvați Copiii în favoarea Spitalului „Grigore Alexandrescu”   s-a alăturat, luni, și Mihai Șora.

„Dacă ești adult, știi. Înțelegi boala, îți poți accepta suferința ca pe o încercare, chiar dacă ți se pare nedreaptă și este fără scăpare. Dar un copil care suferă strânge în el nu doar chin și durere, timpul curmat al jocului, al bucuriei, ci și absurdul unei lumi pe care nu o poate cuprinde cu mintea și cu sufletul lui de copil; uneori strânge și neputința ori nepăsarea oamenilor mari dimprejur. La spitalul de pediatrie «Grigore Alexandrescu» din București nu există nicio ambulanță demnă de acest nume, cu aparatură funcțională, cu acele dotări care fac diferența dintre un hârb pe patru roți și un vehicul ce poate salva viețile unor copii. Om cu om, am putea aduna fondurile pentru o ambulanță nou-nouță” – a scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook, adăugând: „Salvați Copiii, dragii mei, nu este o formulă, este un strigăt pe care am încercat să-l desenez aici. Fiți buni, fiți generoși. Orice donație, cât de mică, va fi binevenită”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut