Ambasadorul Statului Israel în România, oaspete la UMF „Iuliu Hațieganu”

Ambasadorul Statului Israel în România, ES  Reuven Azar, a fost, marți, 31 ianuarie, oaspetele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

În cadrul întâlnirii cu rectorul universității, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, la care au participat și prof. dr. Radu Oprean, prorector pentru Asigurarea Calității și Relații Internaționale și Adriana Roșu, șef Serviciu Relații Internaționale, „domnul ambasador Reuven Azar a subliniat prestigiul de care se bucură Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca în rândul tinerilor din Israel”, țară în care „au fost identificați, de-a lungul mai multor generații, peste un milion de medici formați în România”.  „Succesul acestei destinații se datorează și caracterului practic al studiilor oferite în cadrul universității noastre și contactului precoce cu pacientul în cadrul stagiilor, care conduc la dobândirea de competențe absolut necesare viitoarei profesii” – informează UMF Cluj, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu ocazia întâlnirii – adaugă sursa citată -, au fost evocate nume ale unor absolvenți celebri, precum dr. Zvi Herman Bercovici, cu o activitate de zeci de ani în promovarea relațiilor româno-israeliene, dar și colaborarea cu profesorul Aaron Ciechanover, laureat al Premiului Nobel pentru chimie și Doctor Honoris Causa al universității clujene. De asemeni, în cadrul discuțiilor a fost afirmat „interesul reciproc pentru inițierea și consolidarea relațiilor de cooperare în domeniul inovării digitale la nivel național și regional, dar și la nivel local, în domeniul medicinei translaționale și al altor domenii de vârf pentru cercetarea în sănătate”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut