Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, în vizită la UBB

Noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germane la București, dr. Peer Gebauer, a fost, marți, oaspetele Universității Babeș-Bolyai.

În cadrul discuțiile purtate cu rectorul UBB, prof. dr. Daniel David – la care au participat și prorectorii Christian Săcărea, responsabilul cu linia de studii în limba germană și Călin Rus, responsabil cu relațiile internaționale, iar din partea Ambasadei, șefa secției Cultură, educație și minoritate germană, Sonja Gebauer -, s-a pus accent pe profilul multicultural al UBB, rectorul universității și ambasadorul apreciind că „linia germană din UBB are atât rolul de a reflecta istoria Transilvaniei/ României, cât și rolul de a fi o platformă de internaționalizare a UBB în prezent”. De asemeni – informează un comunicat al universității – misiunile academice ale UBB – educație, cercetare, relația cu societatea – au fost explorate în contextul colaborărilor cu Germania și al Uniunii Europene.

Vizita a implicat și o întâlnire în Aula Magna a UBB cu reprezentanții liniei de studiu în limba germană din universitate.

În acest an, UBB a sărbătorit 440 de ani de tradiție academică (în secolul XVIII Universitas Claudiopolitana având activități în latină și germană) și 25 de ani de la reluarea învățământului în limba germană.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut