Ambasadorul interimar al SUA, prezent la aniversarea companiei Emerson

Compania americană de tehnologie, inginerie și producție Emerson a aniversat 15 ani de prezență la Cluj-Napoca, în prezența reprezentaților Ambasadei SUA, ai autorităților locale și ai instituțiilor de învățământ superior.

La eveniment au participat David Muniz, ambasador interimar al SUA la Bucureşti, Emil Boc, primar Cluj-Napoca, Istvan Vakar, vice-presedinte al Consiliului Județean Cluj, prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul Universității Tehnice Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Christian Săcărea, prorector al Universității Babeș-Bolyai, Alina Negru, director Emerson Cluj și John Nita, președinte Emerson Automations Solutions Europe.

Am dezvoltat cu succes o serie de 11 start-up-uri de producție, două centre de afaceri importante care susțin ambele platforme de afaceri Emerson la nivel european și global, un hub de inginerie și patru centre de servicii HR, IT, logistică și financiar”, a afirmat Alina Negru, director Emerson Cluj.

De asemenea, compania a abordat mai multe direcții de cooperare cu universitățile locale, printre care și programe de mentorat pentru studenți, peste 10 ediții de programe de practică de vară și programe de internship. Anul acesta compania a inaugurat un laborator tehnic în cadrul Facultății de Chimie a Universității Babeș-Bolyai și a modernizat laboratorul Emerson de la Universitatea Tehnică, din cadrul facultății de Automatică și Calculatoare.

Pentru următorii 15 ani, Emerson își propune dezvoltarea și reproiectarea soluțiilor oferite, înglobând cunoștințele acumulate în urma experiențelor până în prezent. Emerson are peste 2.900 de angajați în Cluj-Napoca iar valoarea totală a investițiilor pe care compania a făcut-o la aici, începând din 2006, este de peste 160 milioane dolari.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut