Alte doze de vaccin anti-COVID-19, la Cluj

Luni dimineață a ajuns pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca un nou transport cu 21.450 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2 pentru regiunea Nord-Vest. 

Conform autorităților clujene, depozitarea și distribuirea dozelor de vaccin se va efectua în conformitate cu strategia națională de combatere COVID-19, la centrul regional de stocare – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, peste 4.200 de persoane din judeţul Cluj au fost vaccinate anti-COVID, de la începutul campaniei.

În momentul de față, autoritățile din România pregătesc a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. în care va fi imunizată populația cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu risc ridicat și persoanele care desfășoară activități în domenii precum cele cu publicul. Campania ar putea începe după data de 15 ianuarie.

Cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală este estimată să înceapă în luna aprilie.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Prahova la data de 27 decembrie 2020. Primul cadru medical vaccinat la Cluj a fostVioleta Briciu, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut