Alina Gorghiu: România a câştigat o guvernare stabilă

România a câştigat, de un an de zile, o guvernare stabilă şi aprecierea internaţională ca furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, adăugând că 2023 trebuie să fie „un an al echilibrului şi al reformelor”.

„Încheiem un an foarte greu, dar în care România a câştigat mult! De aceea e bine să vorbim despre trecut, dar şi despre viitor. Evocăm Marea Unire, poate cea mai frumoasă pagină din istoria noastră, din care mereu avem de învăţat. Atunci, forţe politice şi lideri cu viziune, intelectuali, o naţiune întreagă, femei şi bărbaţi, trecând peste dificultăţile acelor momente, dovedind solidaritate şi unitate au pus mai presus de orice proiectul României Mari. Istoria Marii Uniri are multe capitole”, a afirmat vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, la şedinţa solemnă a Parlamentului cu ocazia Zilei Naţionale.

Ea a subliniat contribuţia femeilor din România în Primul Război Mondial, care au făcut sacrificii, la fel ca bărbaţii, pentru realizarea unirii tuturor românilor.

„Unele au fost combatante, altele au avut grijă de răniţi. Şi bine ar fi dacă, de fiecare dată când mergem de Ziua Eroilor, în orice comună, la monumentul dedicat celor care au făcut în război sacrificiul suprem, nu vom uita că lângă fiecare nume de erou ar trebui adăugat, în minte, un nume de femeie care şi-a pierdut soţul sau fiii. Aşa se scriu marile istorii. Servind interesele României!”, a adăugat Alina Gorghiu.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, Marea Unire a fost un proiect naţional care a trecut proba timpului, un proiect „mai mult decât centenar”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut