Alin Tişe (PNL Cluj): Bătaie de joc la Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, este revoltat de situaţia din judeţul Timiş, privitoare la COVID-19, şi spune că România are nevoie urgentă de descentralizare şi regionalizare.

„Bătaia de joc de la Timiş demonstrează nevoia acută de descentralizare şi regionalizare! Autorităţile centrale ignoră realitatea de la Timiş şi impun decizii aberante, care nu au justificare şi eficienţă practică. În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor şi imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau”, a scris, marţi, Alin Tişe, într-o postare pe Facebook.

El mai spune că „Dumnezeii luptei cu COVID-19” de la Bucureşti impun decizii aberante.

„Dumnezeii luptei cu COVID-19, deţinătorii adevărului absolut de la Bucureşti, impun decizii aberante fără să ţină seama de realitatea locală, socială şi economică. Ţara aceasta are nevoie urgent de descentralizare şi regionalizare”, a mai scris Alin Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei a fost unul „abuziv” şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

„O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. (…). Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). (…). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Liderul administraţiei judeţene i-a transmis secretarului de stat Raed Arafat că, în loc de restricţii, ar face mai bine să reoperaţionalizeze unităţile mobile de ATI. „Când va face acest lucru, atunci îi mai permit (lui Raed Arafat, n.r.) să vină şi să treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel judeţean, pentru că pentru domnia sa noi nu suntem decât cifre, acei indici şi numere pe care îşi justifică aceste măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timişoara. Ţine de domnia sa să operaţionalizeze unitatea mobilă de ATI care ar suplimenta cu 10 paturi sectorul ATI”, a adăugat preşedintele CJ Timiş.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut