Alianţa Dreapta Unită revendică statutul de principal opozant al PSD și PNL

Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, şi-a anunţat duminică programul electoral pentru alegerile europarlamentare și lista de candidați.

Primele locuri sunt ocupate de Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru (FD) și Radu Mihail (USR) și Corina Atanasiu (USR). Locul nouă pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită a fost obținut de consilierul local clujean Adriana Cristian(USR).

Următorii pe listă sunt: 10. reprezentant PMP, 11 reprezentant FD, 12. George Gima (USR), 13. Teodora Stoian (USR), 14. PMD, 15. FD, 16. Ramona Ioana Goga (USR), 17. Alina Roxana Gîrbea (USR), 18. reprezentant PMP, 19. reprezentant FD, 20. Geta Daniela Drăghici (USR), 21. Alina Totti (USR), 22. reprezentant PMP, 23 reprezentant FD, 24 Nicolae Mihai Șvab (USR), 25. Emilia Mateescu (USR), 26. reprezentant PMP, 27 reprezentant FD, 28. Ion Belu (USR), 29. Gabriela Ferguson (USR), 30 reprezentant PMP, 31 reprezentant FD 32, Ana Lucia Hang (USR), 33 Dan Adrian Pop (USR) 34 reprezentant PMP, 35 reprezentant FD, 36 Ștefan Lucian Judele (USR) 37 Raluca Mihaela Bercea (USR) 38 reprezentant PMP, 39 reprezentant FD, 40 Ionuț Ciprian Alexandru (USR) 41 Andrei Chirica (USR), 42 reprezentant PMP, 43 reprezentant FD.

Printre obiectivele propuse de Alianţa Dreapta Unită se numără susţinerea aderării României la Schengen, menţionându-se că Guvernarea PSD-PNL „a obţinut un eşec” din acest punct de vedere şi că România nu va fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când va intra şi cu frontierele terestre.

Printre priorităţile Dreptei Unite se află un „trai european” pentru români, care implică stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare, continuarea reformei statului şi a luptei anticorupţie, democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărarea Uniuni „împotriva derapajelor iliberale” „chiar din România”, Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene. Programul mai cuprinde, la acest capitol, fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite „mai eficient şi cu impact mai mare”, agricultură şi clasa de mijloc din rural – finanţare pentru fermele de familie la nivel european, unirea cu Moldova în Uniunea Europeană, asumarea rolului de „ţară mare” prin contribuţia României la reforma UE, apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente. Programul alianţei mai vizează o Europă prosperă cu un mediu curat, precum şi armate europene „mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite”, care să răspundă împreună provocărilor.

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu spune că evenimentul de lansare a candidaților și programului electoral pentru alegerile europarlamentare al Alianței Dreapta Unită marchează un moment politic extrem de important. „Vorbim de coagularea tuturor forțelor autentice de dreapta cu dorința de a constitui o alternativă politică la actuala guvernare, alternativă care să impună un proces de dezvoltare al României în beneficiul tuturor românilor, nu numai al specialilor, fie că ne referim la pensionarii speciali sau la alte tipuri de speciali, precum membrii de partid și camarilele de partid PSD-PNL. Apariția Alianței Dreapta Unită este extrem de oportună în condițiile în care de mai bine de doi ani de zile mediul privat și de afaceri, și aici în special mici antreprenori, sunt prigoniți ca inamici ai guvernării, nu susținuți să funcționeze și să genereze valoare adăugată economică și socială”, a afirmat parlamentarul. Liderul USR Cluj avertizează că sub presiunea discursului radicalist promovat de AUR, PSD și PNL au ales în ultimele săptămâni să acuze inexistente limitări de la Bruxelles, pentru a justifica lipsa de dialog și răspuns față de transportatori și fermieri. „Până la final s-a demonstrat că existau soluții și că problema era ruperea de realitate și birocrația creată de guvernul PSD-PNL, dar impactul care a rămas a fost semnalul extrem de toxic al alimentării din cadrul guvernului a curentul eurosceptic. Alianța Dreapta Unită vine în tot acest context să arate că mai sunt forțe politice care susțin drumul pro-european al României și care doresc să contribuie cu toată priceperea la crearea de politici publice din Parlamentul European prin care să fie adusă o schimbare în bine în viața românilor și a tuturor cetățenilor UE”, a punctat deputatul Oana Murariu.

La rândul său, deputatul Viorel Băltărețu, liderul USR Cluj-Napoca, spune că Alianța Dreapta Unită e acum singura variantă reală pentru ca fiecare român să fie tratat cu respect și să poată trăi în bunăstare în propria țară. „Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei a votat lista comună pentru europarlamentare, alături de un program de guvernare pentru modernizarea reală a României, fără corupție și fără risipă.Colega noastră, clujeanca Adriana Cristian, ocupă locul 9 în lista votată de Alianța Dreapta Unită. Adriana e una dintre vocile puternice și neobosite din Consiliul Local Cluj-Napoca. O voce a opoziției constructive, cu inițiative importante pentru Cluj, incluse în bugetul de anul acesta, cum ar fi voucherele sportive și culturale pentru tineri, amenajarea Parcului Farmec și construirea unui centru de tratare a adicțiilor.

Avem încredere că românii vor vota în număr mare, ca la europarlamentarele din 2019, pentru modernizarea României, bunăstarea fiecărui român și împotriva corupției și hoției”, a arătat Viorel Băltărețu.
În opinia deputatului USR, Clujul a dovedit și până acum că privește spre viitor și spre Vest, precizând că orșul poate mai mult. „Ține doar de clujeni să fie activi, cu ochii pe politică în acest an foarte important. Începem cu europarlamentarele, primele alegeri dintr-o serie de patru, în care pot să arate ce fel de oameni sunt și ce fel de oameni își doresc să ii conducă aici, la Cluj și în Europa”, a menționat deputatul.

La alegerile europarlamentare din 2019, Alianța USR-PLUS a obținut 22,4 la sută din voturi, ceea ce a însemnat opt mandate de eurodeputat.

Ultimele sondaje arată că –Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+FD) este cotată undeva la 14-18%

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut