Alexandru Cordoș: „Una din prioritățile acestui an vizează accelerarea lucrărilor la autostrăzi și la drumurile expres”

Criza politică prelungită de anul trecut a însemnat, printre altele, o serie de priorități lăsate în urmă. Astfel, în anul care tocmai a început sunt multe de recuperat, la capitole importante precum sănătate, educație, economie, infrastructură și nu numai.

În opinia liderului PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pentru a ne întoarce pe un făgaș normal, este esențial ca politicienii să aibă un parteneriat real cu instituțiile cheie.

„Principala prioritate a unui politician este bunăstarea cetățenilor, iar pentru a realiza acest lucru este important să continuăm implementarea măsurilor cuprinse în programul de guvernare. Prioritățile strategice ale Partidului Social Democrat, cuprinse în programul de guvernare 2021-2024 vizează în principal domeniul sanitar, economia, munca, dezvoltarea infrastructurii și agriculturii.

Pentru a ne întoarce pe un făgaș normal, așa cum își doresc toți cetățenii țării este important să avem un parteneriat real cu instituțiile cheie, cu sindicatele și cetățenii pentru a avea un control real al pandemiei și pentru a asigura predictibilitatea tuturor măsurilor in special a celor sanitare”, a declarat Alexandru Cordoș.

Totodată, liderul PSD Cluj consideră că această abordare pune în primul rând accentul pe informarea și sprijinirea cetățenilor.

„În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii există două priorități majore: finalizarea unui coridor de transport rutier care să lege Constanța de granița de vest și modernizarea infrastructurii din Moldova, mult rămasă în urmă față de infrastructura din restul țării.

În paralel cu aceste obiective, investițiile din acest an vizează refacerea accelerată a infrastructurii feroviare, dar și accelerarea lucrărilor la autostrăzi și la drumurile expres, centuri ocolitoare precum și a altor obiective aflate deja în executare. Aici vorbesc inclusiv a celor din județul Cluj și Transilvania”, a mai spus Alexandru Cordoș.

Liderul PSD Cluj mai atrage atenția că un alt obiectiv important, așa cum este prevăzut în programul de guvernare este reprezentat de mărirea flexibilității

și eficienței bugetului prin perfecționarea întregului proces bugetar, aceasta fiind o prioritate pentru toți.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut