Alexandru Coman, epidemiolog și expert în sănătate publică: Pandemia de covid ne-a dus cu zece ani în urmă în ce privește speranța de viață în România

Sănătatea publică, sau starea sănătății publice în România, este, sau ar trebui să fie, un domeniu care să ne privească pe toți, indiferent dacă e vorba de autorități, cadre medicale, pacienți sau cetățeni de rând. Și asta, pentru că sănătatea publică ar trebui să protejeze sănătatea individului, dar și pe cea a comunităților.

Spunem că ar trebui, pentru că rapoartele care vin dinspre Bruxelles referitoare la starea sănătății în România, nu câ sunt îngrijorătoare, sunt dramatice chiar pe alocuri. Doctorul Alexandru Coman, medic specialist epidemiolog, coordonator al Serviciului de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale din cadrul Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu”  din Cluj-Napoca, ne-a făcut o analiză succintă a raportului Comisiei Europene privitor la starea sănătății în România, iar concluziile au darul de a ne pune pe gânduri. „Mie-mi place să spun că, pentru un medic, pacientul este un pacient, și atât.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut