Alertă la lacul Tarniţa

Lucrătorii ISU Cluj caută, la solicitarea poliţiştilor clujeni, un autoturism despre care se crede că ar fi căzut, marţi seară, în Lacul Taniţa. „S-a intervenit la solicitarea poliţiştilor care au identificat în zona Barajului Someşul Cald mai multe indicii conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. S-a intervenit la faţa locului cu două echipaje şi o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adevereşte situaţia şi pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acţiunile de căutare”, informează ISU Cluj. Căutările au început marţi seară, au fost întrerupte pe timpul nopţii şi au fost reluate miercuri dimineaţă. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că balustrada barajului este ruptă pe o porţiune de aproximativ trei metri, că sunt urme de frânare şi că ar fi vorba de un accident. 

Miercuri, după trei ore de căutări, două persoane au fost găsite decedate, lângă un autoturism căzut în Lacul Tarniţa, la o adâncime de 15 metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

„Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo, sprijinite de scafandri ISU Cluj, au reuşit să recupereze corpurile a doi bărbaţi din apele lacului Someşul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică, nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Conform aceleiaşi surse, şi autoturismul în care se presupunea că s-au aflat cele două persoane a fost găsit pe fundul lacului, la o adâncime de circa 15 metri.

Lucrătorii ISU Cluj au început să caute miercuri dimineaţa, la solicitarea poliţiştilor clujeni, un autoturism despre care se credea că ar fi căzut, marţi seară, în Lacul Taniţa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut