Alergător de 87 de ani, la crosul caritabil de la Gherla

Incredibil, dar adevărat. Printre cei o sută de concurenți care au onorat crosul caritabil de la sfârșitul săptămânii trecute, de la Gherla, s-a numărat și veteranul crosului românesc, Vasile Moldovan, laureatul mai multor competiții de acest gen.

În vârstă de 87 de ani, Vasile Moldovan trăiește singur în satul Pădureni,  comuna Mintiu Gherlii, unde zilnic aleargă zeci de kilometri prin pădurile din zonă. Nu întâmplător, domnia sa este Cetățean de onoare al comunei Mintiu Gherlii, unde primarul Dumitru Oltean apreciază mult sportivii, indiferent că este vorba de componenții cunoscutei echipe de fotbal Vulturul sau de pensionarii, foști sportivi de performanță. Vasile Moldovan, în anii 60 a făcut parte din secția de atletism a Clubului Progresul București, câștigând mai multe concursuri organizate în țară și peste hotare. În ultimii 30 de ani a participat regulat la crosurile veteranilor desfășurate la București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Sfântu Gheorghe, iar în municipiul Gherla nu scapă nici o  competiție atletică.

Duminica trecută el a fost cel mai vârstnic participant la Crosul caritabil, organizat în condiții ireproșabile de echipa de robotică „Trojan Exe” a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, condusă de prof. Ioana Buteanu. Cel mai important, nea Vasile  a terminat cursa organizată pe aleile frumosului parc în aplauzele  numerosului public, care a urmărit cu sufletul la gură întrecerea, la care a alergat și un copil de… 2 ani, însoțit de tatăl său! Cu toții au alergat pentru amenajarea unui centru de recreere la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Gherla.

Câștigătorul crosului gherlean este Vicențiu Hossu, care a pornit în cursă înainte cu trei ore față de startul întrecerii, parcurgând 40 de kilometri într-un timp record. La sfârșitul acestei săptămâni el va fi prezent la Crosul de la Sulina, după ce acum trei săptămâni s-a aflat pe podiumul crosului desfășurat pe nisip, la Mamaia. El reprezintă totdeauna cu succes orașul natal, Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut