Album cu predicile Mitropolitului Bartolomeu la Duminicile Penticostarului

Perioada celor 50 de zile de la Paști și până la Rusalii exprimă cel mai bine bucuria și libertatea pe care fiecare creștin este chemat să o trăiască în lumina Învierii Domnului, ca o pregustare a zilei celei neînserate din Împărăția lui Dumnezeu.

Acest timp binecuvântat poate fi trăit ca o adevărată sărbătoare a sufletului în atmosfera predicilor rostite de Mitropolitul Bartolomeu la aceste duminici și pe care Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, împreună cu Casa de Discuri E Multimedia din București le-a editat sub forma unui audiobook.

„Predici la duminicile penticostarului” reunește pe 4 compact discuri 9 predici rostite de Mitropolitul Bartolomeu la aceste duminici, începând cu marea sărbătoare a Învierii Domnului și până la duminica tuturor Sfinților.

Teme precum: Învierea, suprema biruință asupra morții, Crede mai întâi și apoi cercetează!, Credința iubirii duhovnicești a femeilor mironosițe, În așteptarea unui om, Apa vie a sufletului, Lumina cunoașterii lăuntrice, Ținta ultimă a credinței, Nu lăsați Duhul Sfânt să vă ducă dorul!, Sfinții, prietenii lui Dumnezeu și ai noștri sunt tot atâtea invitații de a redescoperi sensul credinței, al solidarității umane, al curăției interioare și bucuriile autentice ale vieții creștine, ca remedii spirituale la zgomotul și vidul spiritual al lumii de azi.

Cuvintele de învățătură ale Mitropolitului relevă marea sa moștenire, limbajul împrospătat și viu prin marile reflecții și prin orizontul cultural vast, dar și adâncimea ideilor și a meditațiilor foarte actuale pentru lumea în care trăim. Privit ca unul dintre marii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, apreciat pentru verticalitatea și fermitatea pozițiilor lui, dar mai ales pentru căldura cuvintelor lui de învățătură, Mitropolitul Bartolomeu Anania rămâne un reper viu pentru orice om care dorește să își trăiască viața ca un reflex al libertății interioare.

Realizat într-o viziune grafică de excepție, completată de elementele grafice ale artistului Silviu Oravitzan, audiobook-ul poartă amprenta simplității, a eleganței și a bunului gust, care sunt virtuți cu adevărat creștine.

Audiobook-ul va fi disponibil pe piață începând din 19 aprilie 2021 și va putea fi achiziționat de la magazinele bisericești ale Arhiepiscopiei Clujului, dar și de la Muzeul Mitropoliei Clujului.

Pr. Bogdan IVANOV

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut