Ajutorul de 500 lei pentru rechizite se livrează și în octombrie. Cine beneficiază de bani

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat calendarul de emitere a cardurilor pentru noii beneficiari, elevi din familiile defavorizate.

MIPE a anunțat că, în cursul lunii octombrie, vor fi emise și încărcate cardurile pentru noii beneficiari ai ajutorului de 500 lei, destinat achiziției de îmbrăcăminte și rechizite pentru elevii din familii defavorizate.

MIPE a virat marți sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preșcolari și elevi din familii defavorizate, sprijinul de 500 de lei urmînd să ajungă miercuri pe cardurile realizate special pentru acest program. Suma totală virată astăzi beneficiarilor este de 48,9 milioane lei.

Reamintim că de sprijinul în valoare de 500 de lei beneficiază: * copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei) * elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei). Cardurile pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

MIPE afirmă că, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, se vor acorda în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate. În anul școlar precedent, bugetul alocat schemei naționale de sprijin pentru elevii defavorizați a fost de 122 milioane de lei, pentru aproximativ 245.000 de beneficiari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut