Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, până la 23 martie 2023 inclusiv, Centrele APIA primesc cereri de solicitare pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor de bovine, în 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice, societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991.

Documentele depuse / transmise în copie de beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de beneficiar. Cuantumul ajutorului este de 73 euro/cap vacă adultă. Valoarea totală a ajutorului pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023. Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat pe Secțiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro / beneficiar. Plata ajutorului se efectuează până la 31 decembrie 2023.

Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului și Ghidul solicitantului se găsesc pe site-ul APIA www.apia.org.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut