Ajutor de minimis pentru industria românească

Ministerul Economiei a anunțat că Guvernul a aprobat Memorandumul privind încadrarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale” în politicile economico-bugetare și financiare.

Guvernul a aprobat o nouă schemă de minimis în sprijinul întreprinderilor pentru creșterea competitivității produselor industriale românești. Bugetul aslocat este de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane lei pentru anul în curs și 20 de milioane lei pentru 2023, ajutor de minimis sub formă de grant, plățile urmând să fie efectuate până la 31 decembrie 2027.

Ajutorul de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României şi se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat. Intensitatea maximă a ajutorului de diferă în funcție de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.

Se estimează că ajutoarele vor contribui la creşterea competitivității produselor fabricate în România, inclusiv a producţiei destinate exportului, la crearea de noi locuri de muncă și la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Se mai apreciază că implementarea acestor măsuri va avea un impact pozitiv pentru mediu, contribuind la reducerea cantităţilor de noxe evacuate în atmosferă, în special pulberi şi dioxid de carbon, care au un efect puternic asupra schimbărilor climatice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut