Află la ce fond de pensii ești

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a îmbunătățit facilitatea disponibilă pe site privind apartenența unui contribuabil la un fond de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II).

Astfel, dacă în secțiunea ”Afla la ce fond de pensii ești” (https://data.asfromania.ro/scr/adeziuniFP) se completează numele, prenumele și codul numeric personal al solicitantului, site-ul furnizează instant numele fondului de pensii la care contribuie solicitantul.

Facilitatea era disponibilă și până acum, însă solicitantul trebuia să facă, prin e-mail, o solicitare în acest sens către ASF, iar răspunsul era primit în circa 4 zile. Autoritatea de Supraveghere Financiară afirmă că în primul semestru din acest an a primit 32.826 de astfel de solicitări, în creștere cu circa 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Facilitatea este disponibilă, la aceeași adresă, și în secțiunea ”Nu cunoști la ce fond de pensii ești participant”, de pe site-ul Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), accesibil la adresa apapr.ro, care oferă și posibilitatea de verificare a pensiei private, atât în Pilonul II, cât și în Pilonul III (pensii facultative administrate privat).

Reamintim că în Pilonul II sunt active fondurile de pensii Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital, iar în Pilonul III funcțoionează fondurile Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut