Afaceri de pste un miliard de euro pentru TeraPlast

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a ajuns în 2020 la 1,09 miliarde de lei, din care 396,9 milioane de lei generată Divizia Plastic, care rămâne în Grup după vânzarea diviziei de metal și a celei de profile de tâmplărie.

În 2020, profitul net al gurpului s-a dublat, ajungând la 79 milioane de lei.

Pentru anul 2021, EBITDA (profitul înainte de a scădea amortizarea, dobânzile și cheltuielile cu impozitul pe profit – n.r.) bugetat al Grupului TeraPlast este de 89,7 milioane de lei, în creștere cu 57% față de 2020, respectiv o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei, cu 65% mai mare comparativ cu 2020. Bugetul include activitatea liniilor de business: Instalații & Reciclare, Granule, Ferestre și uși, Ambalaje flexibile și Folii Biodegradabile.

„Suntem și vom rămâne cel mai mare procesator de PVCdin Estul Uniunii Europene. Prin investițiile pe care le facem vom deveni, în 2022, lideri în România atât la producția de țevi de polietilenă, cât și la producția de amblaje flexibile. Cu banii încasați din vânzarea diviziei de metal, TeraPlast va face achiziții de companii, cum a procedat în decembrie cu Somplast, va reduce gradul de îndatorare față de bănci și va acorda dividende.” a declarat Alexandru Stânean, director general al Grupului TeraPlast.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut