Aeroportul Internațional Cluj, certificat de ACI EUROPE pentru gestionarea și reducerea emisiilor de carbon

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a obținut certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere, din partea ACI EUROPE, acreditare ce reprezintă recunoașterea eforturilor depuse de Aeroport în gestionarea și reducerea emisiilor de carbon și, totodată, confirmă preocuparea permanentă a Aeroportului pentru protejarea mediului înconjurător.

Prin implementarea programului Airport Carbon Acreditation de certificare a managementului emisiilor de carbon din industria aeroportuară se evaluează și se recunosc în mod independent eforturile aeroporturilor de a-și gestiona și reduce emisiile de carbon prin 6 niveluri de certificare: „Cartografiere”, „Reducere”, „Optimizare”, „Neutralitate”, „Transformare” și „Tranziție”. În prezent, 373 de aeroporturi din 76 de țări s-au alăturat programului, dintre care 193 de aeroporturi din Europa au obținut acreditarea.

În luna iunie 2019, în cadrul celui de-al 29-lea Congres Anual al ACI EUROPE, Aeroportul Internaţional Cluj a semnat un angajament de a reduce la zero a emisiilor de carbon până în anul 2050. Angajamentul marchează o schimbare semnificativă în industria aeroportuară în ceea ce privește protejarea mediului.

„Interesul și eforturile depuse de Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj pentru protejarea mediului înconjurător au fost recunoscute pe plan internațional prin intermediul acreditării ACI EUROPE, respectiv Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere (Mapping). Suntem bucuroși pentru obținerea acreditării, este primul pas important dintr-un demers complex pe termen lung. Eforturile aeroportului de a reduce aceste emisii de carbon au fost începute încă din anul 2017, prin monitorizarea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră și vom continua cu implementrea măsurilor pentru a ne atinge obiectivul, acela de a reduce la zero emisiile de carbon”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

„Este într-adevăr o veste bună faptul că Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj a început procesul pentru reducerea emisiilor de carbon. Aderarea în cadrul acestui program, în timpul celei mai grele crize din industria aviației, nu este deloc un lucru simplu, ci din contră, trebuie privit cu multă admirație. Aș dori să felicit conducerea aeroportului și fiecare membru din echipa Aeroportului Cluj care a contribuit la această primă realizare.”, a afirmat Olivier Jankovec, director general ACI EUROPE.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut