Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a marcat zece ani cu un milion de pasageri

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit marți pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în 2021, acesta fiind cel de-al zecelea an în care aeroportul clujean atinge acest prag, celebrarea devenind astfel un eveniment – simbol.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea numărului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a fost marcat acest eveniment. Dacă în anii 2010, 2011 şi 2013, borna simbolică de un milion de pasageri era depăşită abia în luna decembrie, în 2019, cel mai bun an din istorie prin prisma traficului de pasageri înregistrat, acest prag a fost depăşit încă din luna mai. De remarcat că, în urmă cu patru ani, chiar în 21 septembrie 2017, aeroportul sărbătorea pasagerul său cu numărul 2.000.000 din acel an.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în acest an, a fost transportat de operatorul aerian Animawings, pe zborul său cu numărul A2-5731, de la Zakynthos (Grecia) la Cluj-Napoca. Norocosul pasager – Cristian, un tânăr IT-ist din Cluj-Napoca -, a fost selectat prin tragere la sorți și premiat la debarcare. ”Am venit de la 29 de grade. Aici este foarte frig. Nu mă așteptam să primesc un premiu, era cât pe ce să adorm când am auzit anunțul.”, adeclarat el la sosirea pe aeroport. El a primit cadou două bilete pe o cursă la alegere operată de Animawings.

Aeroportul Internaţional Cluj, unul dintre motoarele de dezvoltare ale judeţului Cluj, ne aduce şi în acest an, un motiv de mândrie şi o nouă dovadă a faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluţie. Evenimentul sărbătorit astăzi – pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2021 – este o realizare importantă pentru primul aeroport regional al ţării şi un argument suplimentar de continuare a eforturilor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare şi de recuperare a traficului de pasageri.”, a afirmat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului.

Tradiţia merge mai departe! Evenimentul – simbol al Aeroportului Internaţional Cluj, este sărbătorit şi anul acesta, pentru a 10-a oară în istoria sa. Pragul de 1.000.000 de pasageri înregistraţi în aceste vremuri de criză fără precedent în aviaţia naţională şi internaţională, este o performanţă care ne confirmă încrederea în faptul că, în cel mai scurt timp posibil vom depăşi din nou bariera a 2 milioane de pasageri anual. Doresc să le mulţumesc clujenilor, colaboratorilor, partenerilor, companiei Animawings şi tuturor pasagerilor noştri care au contribuit de-a lungul timpului la povestea de succes a Aeroportului Internaţional Cluj!” a spus David Ciceo, directorul general al Aeroportului, care a estimat că până la finalul anului, aeroportul clujean va fi tranzitat de circa 1,4 milioane de pasageri, iar traficul ar putea reveni la normal abia în 2023, pentru anul viitor mizîndu-se pe atingerea pragului de două milioane de pasageri.

Parteneriatul cu Aeroportul Internațional Cluj este pentru noi un obiectiv strategic în sine. Prin locația deosebită, în inima Transilvaniei, dar și dedicația echipei de conducere, astăzi Clujul a ajuns cel mai mare aeroport regional din România. Suntem mândri să transportăm pasagerul 1.000.000 din 2021 și dorim să reiterăm angajamentul Animawings de a continua operarea la Cluj aducând mai aproape destinațiile îndrăgite din Bazinul Marii Mediterane – Spania, Insulele Grecești, Antalya -, dar și destinații exclusive din Egipt, Emiratele Arabe Unite și Oceanul Indian – Zanzibar, Maldive, Mauritius. Mulțumim pe această cale pasagerilor noștri pentru încrederea cu care ne-au investit, partenerilor, agențiilor de turism dar și autorităților și conducerii aeroportului care ne-au susținut de-a lungul perioadei cele mai delicate din viața unei companii, perioada de start-up.”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al companiei aeriene Animawings.

Reamintim că, în primele şase luni din 2021, aeroporturile care au înregistrat cele mai mari ponderi ale transportului de pasageri au fost, ”Henri Coandă” Bucureşti, cu 985.100 pasageri îmbarcaţi şi 948.700 debarcaţi, ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, cu 194.600 pasageri îmbarcaţi şi 188.100 debarcaţi, şi ”Traian Vuia” Timişoara cu 81.600 pasageri îmbarcaţi şi 79.400 debarcaţi.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut