Aeroportul Debrețin, principalul concurent al Aeroportului Internațional Cluj

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj se află în competiție directă cu mai multe aeroporturi din țară și din străinătate pentru deschiderea de noi rute de zbor și atragerea de pasageri.

”Aeroportul din Debrețin este principalul nostru concurent la ora actuală” a afirmat David Ciceo, directorul aeroportului clujean. ”Înainte a fost Budapesta, dar acum a devenit Debreținul. Cei de acolo sunt foarte dinamici și activi. Desigur, avem competitori și în țară, însă în momentul de față suntem al doilea aeroport din România, după București Otopeni. Nu ne displace concurența, însă vrem ca aceasta să se desfășoare într-un cadru legal. Uneori chiar am fost nevoiți să recurgem la acțiuni în justiție,împotriva celor care încălcau regulile” a mai spus David Ciceo, referindu-se cel mai probabil la Aeroportul Târgu Mureș. El a mai a mai afirmat că ținta pentru acest an este atingerea pragului de 3,1 milioane de pasageri, cifră care ar depăși realizările din anul pre-pandemic 2018, când aeroportul clujean a fost tranzitat de 2,9 milioane de pasageri. De remarcat că primul zbor internațional de pe ”Avram Iancu” a avut loc abia în 1996, spre Treviso, cu un avion YAK 40 cu 30 de locuri, operat de compania CarpatAir. În prezent, în Europa există circa 700 de aeroporturi de diferite dimensiuni, și doar în jur de 10 companii aeriene relevante.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizate de Aeroportul Internațional Cluj, în avanpremiera prestigioasei conferinţe internaţionale de aviaţie Aviation-Event 2023 CLJ, care se desfășoară pentru a doua oară în orașul nostru. Alături de David Ciceo, la eveniment au fost prezenți Olivier Jankovec, director general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa, Marcel Riwalsky, CEO, Aviation-Event şi Ioana Papadopoulou, director de comunicare și marketing al Aeroportului Internațional din Atena și președinte al Consiliului de Administrație-Aviation-Event.

Conferința, care se va desfășura în 24 martie, este organizată în colaborare cu Aviation-Event Conference, platformă specializată în organizarea de conferinţe de aviaţie, și reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de aviaţie din România şi Europa în 2023. În cadrul acesteia se vor aborda subiecte de interes privind starea redresării în contextul post-pandemie, planurile de reziliență a aviației europene, impactul și strategiile de atenuare a efectelor crizelor de combustibil și energie și provocările dezvoltării durabile a aviației din Europa Centrală și de Est.

Evenimentul va reuni numeroși profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante, directori de companii aeriene şi aeroporturi din Europa şi România, factori de decizie din industria aviației civile.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut