Adrian Oros: România se îndreaptă spre un colaps energetic

Senatorul clujan al formațiunii Forța Dreptei, Adrian Oros susține că mecanismul populist de compensare și plafonare a prețurilor la energie, nu este altceva decât o metodă grosieră de a fura bani de la populație și de la companii. El este de părere că banii sunt folosiți pentru clientela politică, deoarece, spune el, nici un proiect major de infrastructură nu este demarat.

„Guvernul socialist încasează 43 miliarde de lei într-un an din creșterea prețurilor la energie și plătește numai 4,5 miliarde lei contravaloarea compensării aplicate de furnizori.

Acestea sunt soluțiile propuse de parlamentarii Forța Dreptei pentru a reduce prețurile la energie: reducerea TVA la 5% pentru energia electrică, gaze naturale si carburanți, reducerea accizelor la combustibili și eliminarea accizelor, a certificatelor verzi si a bonsului de cogenerare la energia electrică. Din păcate, acest proiect de lege pentru reducerea prețurilor la energie, inițiat de parlamentari din Forța Dreptei, este blocat în comisiile parlamentare de la începutul anului de coaliția PSD-PNL-UDMR”, arată Adrian Oros, avertizând, totodată, că România se îndreaptă spre un colaps energetic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut