Adeverințe de la APIA pentru crescătorii de animale care solicită ajutor de stat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022.

Pentru anul 2022, APIA a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN (FNGCIMM). La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea inițială de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, aferentă anului 2022. Prin adeverință se confirmă valoarea de 70% din cuantumul ajutorului determinat aferent cererii inițiale anuale.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită solicitantului.

FGCR și FNGCIMM garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor. Dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Fermierii care doresc să acceseze credite trebuie să analizeze cu atenție soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare ce vizează costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Până în prezent, APIA a încheiat convenții cu cu FGCR și FNGCIMM și cu următoarele instituții bancare și nebancare: * BCR Social Finance IFN SA * BRD – FGCR * CEC Bank – FGCR/ FNGCIMM * Creditcoop – FGCR * Intesa SanPaolo – FGCR * OTP – FGCR / FNGCIMM * Raiffeisen Bank – FGCR * Patria Bank – FGCR * Techcventures – FGCR * Banca Transilvania – FGCR.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare, FGCR / FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut