Actorul Emanuel Petran a ieșit din greva foamei

Actorul Emanuel Petran, fost manager al Teatrului de Păpuși Puck, și-a încetat protestul după 24 de zile de greva foamei. El spune însă că „lupta va continua” și le mulțumește tuturor celor care au fost alături de el în perioada cât a fost în greva foamei. Petran a anunțat că după cele 24 de zile de grevă a ajuns la concluzia că  trebuie urgent schimbate legile care, spune el, lasă ca judecătorul să fie inamovibil într-un sistem corupt.

„Niște politicieni corupți, din UDMR și PNL, dovediți la nivel național ca hoți, lasă 24 de zile un om, care își cere Dreptatea si Adevărul în fața întregii țări, să moară de foame. Celelalte partide de la guvernare nu intervin, fiind clară legătura de interese dintre ele.

Singurul partid care ia atitudine și pe care îl interesează soarta unui om este AUR. Poate nu întâmplător acest partid este demonizat la toate nivelele societății de către cei care ne conduc. Este socotit a fi partid extremist, fără ca nimeni dintre acuzatori să poată dovedi asta concret, conform Constituției și a legilor.

Concluzie: A ajuta un om să afle Adevărul și Dreptatea, în România, se numește extremism! Acești politicieni, nu ar fi putut frauda sau fura, dacă nu ar avea sprijinul justiției. Dacă ea și-ar face treaba, niciun politician nu ar avea curajul să încalce legea. Lucru de asemenea dovedit de către mine la nivel național. Concluzie: Trebuie urgent schimbate legile care lasă ca judecătorul să fie inamovibil intr-un sistem corupt. Este ca și cum ai creea mici dumnezei, care pot face orice și nu răspund în fața nimănui, decât în fața stapânilor. Cine sunt stăpânii lor?”, a transmis Petran la finalul celor 24 de zile de greva foamei.

Emanuel Petran protestează începând cu data de 3 mai, invocând „corupția din sistemul politic și cel judiciar din Cluj”.

Practic, la evaluarea finală a activității din mandatul 2016-2021 de director al Teatrului Puck, Petran a fost notat în așa fel încât să obțină sub nota 9, pentru a nu i se mai prelungi mandatul.

Din comisia de evaluare au făcut parte vicepreședintele Consiliului județean Cluj – Vakar Istvan, membru în conducerea UDMR Cluj, directorul Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Szep Gyula, fost responsabil cu domeniul cultural în cadrul UDMR, și Florin Estefan, directorul Operei Române Cluj. Deși Estefan i-a acordat lui Petran nota 9,50, notele atribuite de ceilalți membri ai comisiei au dus la media 8,86. Dacă avea media 9, conducerea Consiliului Județean Cluj, coform legii, trebuia să-i prelungească mandatul lui Petran.

„De mai bine de doi ani de zile, prin niște decizii contrare legislației, dosare făcute la comandă și hotărâri judiciare partinice, fără voia mea, am fost târât într-un univers kafkian, de care doar auzisem că ar fi posibil, dar nu credeam că ar putea să mi se întâmple mie”, a anunțat Petran când a decis să intre în greva foamei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut