Activitățile în baruri, cluburi și discoteci, interzise la Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca va intra sub incidenţa unor restricţii suplimentare, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocat, duminică, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit în aceste zile pragul de 6 la mie. E posibil însă ca în această săptămână să fie instituite noi restricții deoarece duminică, rata de infectare a ajuns la 7,48 la mie iar dacă va trece de 7,5 la mie se impun restricții de circulație între orele 20,00 şi 5,00, în fiecare zi a săptămânii, pentru persoanele nevaccinate, cu excepţia cazurilor bine întemeiate de deplasare. Totodată, activităţile de comerţ şi prestări servicii sunt permise între orele 5,00 şi 24,00.

Noile restricții intră în vigoarea începând cu noaptea de duminică spre luni.

Astfel, în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 . În aceste condiții este permisă și organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concert, a spectacolelor, concertelor și a festivalurilor publice și private.


Hotărârea permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

„Se permite organizarea de conferințe cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mitingurile și demonstrații se pot desfășura doar cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a se arată în documentul adoptat de Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 24.00 . Sunt exceptate de la această măsură persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
De asemenea, în document se precizează că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Ce e interesant e faptul că și la locurile de joacă pentru copii au acces doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Asta înseamnă nu vor avea acces decât copii mai mari de 12 ani, deoarece la vârstă mai mică nu se administrează vaccin.

Prin hotărârea adoptată de CJSU Cluj sunt interzise activitățile în barurile, cluburile și discotecile din Cluj-Napoca.

Noile restricții se aplică și comunelor Apahida, Baciu, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Căianu, Cătina, Florești, Gârbău, Geaca, Gilău, Jichișu de Jos, Palatca, Petreștii de Jos, Tureni și Valea Ierii.

Tot prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de urgență Cluj s-a dispus ca în următoarele unități administrativ – teritoriale, respectiv comunele: Baciu (8,77 ‰), Căianu (8,45 ‰), Cătina (14,03‰), Gârbău (8,63 ‰), Geaca (9,82 ‰), Jichișu de Jos (13,11 ‰), Pălatca (8,40 ‰), unde incidența cumulată la 14 zile a depășit pragul de 7,5/1.000 de locuitori interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00 cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut