Activități preventive și pentru asigurarea climatului de siguranță, derulate de polițiștii clujeni

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au participat, în 12 august, la Școala de vară organizată de Parohia Ortodoxă Strâmbu, unde, într-o atmosferă relaxată, le-au transmis copiilor informații preventive, în scopul creșterii gradul de conștientizare a riscurilor existente în jurul lor, dar și pentru identificarea unor măsuri de siguranță pe care să și le însușească zi de zi.

Tot în cadrul întâlnirii cu cei mici, au fost purtate discuții despre modalitatea în care pot preveni să devină victimele unor evenimente rutiere, la finalul prezentărilor fiind acordat un moment pentru curiozitățile acestora referitoare la profesie și dotările polițiștilor.

În perioada 12-15 august, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală au desfășurat o serie de acțiuni, atât pe linie rutieră, pentru impunerea respectării normelor de circulație și prevenirii evenimentelor rutiere, cât și în scopul combaterii faptelor antisociale și infracționale, de natură a periclita siguranța și liniștea comunității.

În cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 120 de persoane și controlate peste 70 de vehicule, iar ca urmare a aspectelor constatate s-au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale. Pentru încălcări ale regulilor de circulație rutieră pe drumurile publice au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, reținute 4 permise de conducere și constatate în flagrant 3 infracțiuni rutiere – informează IPJ Cluj.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut