Activități față în față la toate cercurile Palatului Copiilor

În acest moment toate cercurile Palatului Copiilor funcționează în condiții normale, cu activități față în față, ținând cont de faptul că atât la Cluj, cât și la cluburile din fiecare municipiu și oraș sunt un număr suficient de persoane vaccinate – a declarat, pentru Făclia, directorul Palatului Copiilor, Valentin Cuibus.

Acesta a precizat că sunt vaccinați peste 60% dintre profesorii de la fiecare structură și de la nivelul Palatului Copiilor.

„În consecință, cererea de activități este neașteptat de mare, toată lumea vrea activități față în față. De altfel, ar fi și complicat de făcut activități online la nivelul Palatului Copiilor, sunt specialități la care este chiar imposibil așa ceva sau oricum nu își îndeplinește scopul pentru care a fost gândit cercul respectiv. Astfel că numărul copiilor în acest moment se ridică la aproximativ 2.000 la nivelul Palatului și aproximativ 1.800 la structurile pe care le avem în teritoriu, în fiecare municipiu și oraș. De asemenea, se desfășoară activități de petrecere a timpului liber la sfârșit de săptămână la Băișoara și la Caps, în condiții de pandemie, desigur, în condițiile de protecție conforme legislației în vigoare, în așa fel încât să nu avem nici un fel de probleme cu nimeni, copiii să fie protejați, profesorii să fie protejați și în același timp activitatea să se desfășoare în condiții optime” – a declarat Valentin Cuibus.

Acesta a confirmat că au existat cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor și instructorilor, dar nu au fost cazuri grave.

„Au fost izolați, DSP-ul a stabilit regulile. N-am avut cazuri grave. De-a lungul timpului mai mulți dintre colegii noștri au făcut COVID-19 și în momentul în care au fost în această situație, am stabilit să intre în concediu sau, în unele situații, chiar au făcut activități online” – a precizat Valentin Cuibus.

M. T. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut