Activități distractive pentru preșcolarii gherleni

Mai avem câteva zile până la 1 Iunie, dar în municipiul Gherla deja au început manifestările cultural-sportive pentru copii, organizate la nivelul orașului.

Zilele trecute, pe stadionul din parcul mare a avut loc activitatea sportivă „Ne jucăm, alergăm, sănătatea ne-o păstrăm”. Activitatea este parte integrantă a Proiectului regional „Mă joc și cresc, sănătatea o îngrijesc!”, aflat în faza regională, ajuns deja la ediția a IV-a. Proiectul este cuprins în Calendarul activităților Educative Regionale și Interjudețene în anul școlar 2022-2023. Într-o atmosferă de veselie, bucurie, zâmbete, peste 200 preșcolari din cele trei grădinițe din Gherla – Arici Pogonici, Căsuța Fermecată și Veseliei -, s-au întrecut la concursul de biciclete, traseu aplicativ și cros. Evenimentul a fost sprijinit de Rotary Club Gherla, alături de cei mici și de cadrele didactice, cu fructe, suc și dulciuri. La final, fiecare participant a fost câștigător, spre satisfacția copiilor, care au avut parte de momente plăcute și reconfortante, învățând totodată noi jocuri.

În ziua de 1 Iunie, în municipiul Gherla, sub genericul „Stem al copiilor” vor avea loc mai multe evenimente, Primăria organizând diferite concursuri și programe artistice în părculețul din Piața Libertății, locul tradițional de joacă pentru cei mici, pentru care edilii orașului mai pregătesc și alte surprize plăcute. De asemenea, Fundația „Porțile Deschise” este locul unde cei 35 de copii vor fi părtași la acțiuni interesante organizate cu ocazie zilei de 1 Iunie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut