Activități de vacanță, la Palatul Copiilor

La fel ca în fiecare an (fără pandemie!), o bună parte a activităților de la Palatul Copiilor din Cluj-Napoca și de la cluburile din județ vor continua și pe perioada vacanței de vară.

Potrivit celor declarate de directorul instituției, Valentin Cuibus, sunt în desfășurare și vor continua să se organizeze o serie de concursuri, dar sunt și taberele și, de asemeni, sunt și cursuri care se vor desfășura până la mijlocul verii.

„Avem mai multe concursuri naționale care se desfășoară în această perioadă de dinaintea vacanței, perioada 20 mai – 15 iunie. Un astfel de concurs – „Fantezie în pași de dans”, concurs de dans modern, a avut loc sâmbăta trecută, la Casa de Cultură a Studenților, cu participarea a 12 județe. Urmează, la sfârșitul lunii iunie, TeatruFest, concurs care se va organiza la Băișoara. Pe de altă parte sunt activitățile clasice, care se organizează, cursurile de înot care vor continua până în 15 iulie. Nu în ultimul rând sunt taberele școlare la Băișoara și Valea Ierii – Caps, care sunt foarte solicitate în acest an. Cele două baze ale Palatului Copiilor au fost reabilitate, au fost refăcute terenurile și condițiile sunt foarte bune. La Băișoara, de exemplu, chiar dacă a scăzut numărul de locuri, facilitățile sunt mult mai mari, camerele sunt fără paturi suprapuse, sunt apartamente, sunt camere de două paturi, deci condiții foarte bune. Avem 16 serii de tabără deja ocupate, mai sunt doar 4 serii libere, din 20, care e numărul maxim de serii pe care putem să le organizăm până la 1 septembrie” – a declarat, pentru Făclia, directorul Palatului Copiilor, Valentin Cuibus.

Acesta a mai amintit că, în toamnă, la Cluj se va desfășura Concursul național de karate, organizat de Palatul Copiilor în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și că, până la începutul lunii august se desfășoară, la nivel național, o serie de concursuri sportive – karate, judo, tenis de câmp, tenis de masă etc. -, la care participă și cursanții Palatului și Cluburilor Copiilor din județ.

În prezent, cele 90 de cercuri ale Palatului Copiilor și ale Cluburilor Copiilor din județul Cluj – Turda, Dej, Câmpia Turzii, Huedin, Gherla – sunt frecventate de circa 7.000 de copii (în jur de 4.000 doar în Cluj-Napoca!). Numărul nu este constant, deoarece – spune Valentin Cuibus – aici înscrierile nu se termină la dată fixă, ca la școală, ci copiii se înscriu permanent, în funcție de numărul de locuri care sunt sau rămân disponibile.

Palatul Copiilor din Cluj-Napoca este cel mai mare din țară, după Palatul Național din București, ca număr de cercuri și ca număr de elevi care le frecventează.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut