Activități de vacanță la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” continuă, în luna august, programul de vacanță 2021, destinat copiilor și adolescenților.

Programul cuprinde ateliere de creativitate, vânătoare de comori în bibliotecă, lecturi interactive, diverse cluburi – al curioșilor, de șah, al pasionaților de istorie, de învățare a limbilor străine (spaniolă, franceză, coreeană), jocuri de societate, vizionări de filme etc. Toate aceste activități sunt gratuite, se desfășoară atât la sediul central, cât și la filialele de cartier, iar participarea se face pe baza permisului de intrare la bibliotecă, fără înscriere prealabilă.

Începând din  4 și până în 25 august, se derulează și ediția a V-a a programului estival de lectură „E vremea cititului!”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, în cadrul căruia vor fi lecturate și „cărți vii”, pe lângă cele clasice, reprezentate de persoane având diferite profesii, care vor vorbi despre secretele meseriilor pe care le desfășoară. Activitățile se desfășoară în zilele de miercuri, de la ora 11:00, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0264.430323 sau la adresa de e-mail copii@bjc.ro.

Vacanța de vară este, de asemeni, „perioada cea mai potrivită pentru lectura cărților incluse în concursul național «Bătălia cărților»”, iar cele 10 titluri din concurs pot fi împrumutate de la Secția pentru copii, Secția pentru adolescenți și filialele de cartier. Participanții care vor citi toate cărțile respective vor intra în finala „Bătăliei cărților”, care va avea loc la începutul lunii noiembrie.

Cei dornici de mișcare, dar și de cunoaștere, se pot înscrie, prin utilizarea aplicației https://cutreiercluj.qulto.ro/, la concursul „Cutreier Clujul”, adresat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani/ Aceștia au de realizat 5 trasee tematice, cuprinzând atracții ale orașului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut