Activități de vacanță la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

O serie de activități derulate de Biblioteca Județeană „Octavian Goga”sub genericul ”Vacanța la bibliotecă” sunt menite să ofere copiilor și adolescenților alternative de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței de vară.

Programul va cuprinde ateliere de imprimare 3D, ce se vor derula la: Filiala din Zorilor, în perioada 20-24 iunie, zilnic, de la ora 13:00; la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur, în perioada 30 iunie – 28 iulie, în fiecare joi, de la ora 15:00; la Secția pentru copii, sediul central, în perioada 29 august – 2 septembrie, zilnic, de la ora 13:00.

Clubul lecturii de vacanță, cu tema „Eroii copilăriei mele”, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, va avea loc în perioada 27 iunie – 1 iulie, zilnic, între orele 13:00 – 15:00. La fiecare întâlnire vor avea loc discuții despre personalități marcante din diverse domenii: literatură, sport, știință etc., pe care orice copil le poate avea drept model, dar și activități practice, creative. Clubul se desfășoară atât la sediul central, cât și la filialele din cartierele Mănăștur și Zorilor.

Atelierul pentru adolescenți „Descoperă Japonia” se va derula în perioada 27 iunie – 2 septembrie, la sediul central, Secția pentru adolescenți, în fiecare zi de luni, de la ora 14:30 și la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur, în fiecare miercuri, de la ora 15:00. Participanții vor descoperi tainele silabarelor japoneze, tradițiile nipone și jocurile specifice arhipelagului japonez.

Pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se va organiza concursul „Cutreier Clujul”, prin utilizarea aplicației https://cutreiercluj.qulto.ro/, disponibilă atât pentru telefonul mobil, cât și pentru calculator. Participanții vor avea de realizat cinci trasee tematice cuprinzând atracții ale orașului. Concursul se va derula în perioada iulie – octombrie, iar participanții cu numărul cel mai mare de puncte acumulat vor fi premiați.

Tot în perioada vacanței de vară vor fi organizate ateliere de creativitate, club de grafică, clubul curioșilor, lecturi interactive, jocuri de societate, jocuri pe console, vizionări de filme, club de dezbateri a lecturilor preferate, vânătoare de comori.

Toate activitățile sunt gratuite, iar participarea se face pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut