Activități de supraveghere cu tehnica de tip dronă, pentru prevenirea incendiilor de vegetație

Ținând cont de temperaturile ridicate din ultima perioadă, pentru a preveni evenimentele negative cauzate de incendierea vegetației din apropierea municipiului Cluj-Napoca, polițiștii clujeni au demarat, la sfârșitul săptămânii trecute, activități de supraveghere cu tehnica de tip dronă.

Echipamentul tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune ajută la evitarea producerii arderilor necontrolate care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității.

Polițiștii clujeni atrag atenția că, „în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență”. Arderea vegetației uscate se poate realiza „doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr. 605/579 din 2008 al MAI și MADR.

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și citate de IPJ Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit pentru stingerea a 601 de incendii generate în urma scăpării de sub control a arderilor de vegetație uscată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut