Activitate eco la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla

În „Săptămâna Verde”, clasele I-IV de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla au desfășurat, zilele trecute, o activitate de amploare, atât prin numărul elevilor implicați, cât și prin mesajul ecologic pe care l-au transmis comunității.

Activitatea „Suntem prieteni cu natura” a fost o parte importantă din programul școlii în „Săptămâna Verde”, o noutate și, totodată, o provocare a acestui an școlar, în cadrul căreia experiențele de învățare, activitățile școlare și extrașcolare vizează cu precădere formarea unor comportamente responsabile față de natură, contribuind astfel la prevenirea schimbărilor climatice și la protejarea mediului înconjurător.

Elevii claselor primare au prezentat o varietate mare de costume realizate numai din materiale reciclabile, întruchipând personaje din povești sau din desene animate, vietăți din natură și obiecte sau jucării din viața copiilor. Toate acestea au avut ca scop sensibilizarea asupra importanței acțiunii de a recicla, de a reduce consumul și de a refolosi materiale cu ajutorul cărora se pot confecționa alte produse inedite, folositoare vieții cotidiene, de a forma simțul responsabilității față de starea pământului care ne ține în brațele sale, fiindcă, potrivit spuselor unui mare cercetător, „nu Pământul aparține omului, ci omul aparține Pământului”.

În curtea școlii, elevii claselor I B, C, a II-a A, B, C și D, a III-a A, B, C și a IV-a A, B, C și D au format un tablou uman cu un puternic mesaj ecologic. Elevii claselor a IV-a din centrul curții au format un copac, care simbolizează aerul curat pe care îl respirăm, apoi a răsărit soarele, prin elevii clasei a III-a A, reprezentând lumina și căldura fără de care nu ar fi viață. Simbolul ECO a fost format din elevii claselor a III-a B și C, mesaj cu trimitere la protejarea naturii. Restul claselor au fluturat baloane albastre, care reprezintă apa – elementul esențial al vieții. La finalul paradei costumelor ECO a răsunat din toate glasurile cântecul „Mama natură așa ne-a învățat”, o interpretare emoționantă și cu un puternic mesaj pentru toți, oriunde s-ar afla: „Suntem datori să ocrotim mediul înconjurător, să avem grijă de sănătatea naturii și a noastră, în consecință!”

Coordonatorul activităților din cadrul Liceului Teoretic ”Ana Ipătescu” Gherla a fost prof. înv. primar Alina Deac.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut