Acțiunile Băncii Transilvania, din nou în topul tranzacțiilor bursiere

Acţiunile Băncii Transilvania (BT) au fost și săptămâna trecută cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), generând tranzacţii de 29,540 milioane de lei şi o creştere a preţului cu 2,28%.

Potrivit datelor prezentate de BVB, în topul tranzacţiilor se mai află titlurile OMV Petrom – cu schimburi de 28,342 milioane lei, urmate de acţiunile Fondului Proprietatea, cu tranzacţii de 26,478 milioane de lei. Cele mai semnificative creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile Mecanică Fină (cu 16,23%), cele ale Promateris (cu 9,79%) şi titlurile One United Properties (cu 8,27%). La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile Carbochim, care au înregistrat un declin de 10,07%, urmate de cele ale Zentiva (scădere cu 5,88%) şi ale Condmag (diminuare cu 4,76%).

Să mai spunem că două milioane de persoane folosesc BT Pay pentru bankingul de zi cu zi, iar fiecare al doilea card emis de BT este în format digital, înrolat în BT Pay, aplicație cu care pot fi făcute plăţi contactless, transferuri de bani, plata facturilor, confirmarea cumpărăturilor online sau donaţii. De asemenea, aplicaţia ajută la gestionarea cardurilor, precum şi la retragerea de bani de la bancomat fără a mai fi nevoie de cardul fizic. Banca afirmă că într-o zi au loc 250.000 de plăţi cu telefonul, 100.000 de transferuri de bani, 150.000 de confirmări ale cumpărăturilor online;,5 milioane de verificări a banilor din cont și 2.000 de plăţi facturi/zi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut