Acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii clujeni au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.190 lei, în urma unor acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun, derulate la sfârșitul săptămânii.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară în această perioadă pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali. În cadrul acțiunilor sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos, pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare, și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În perioada 11 – 12 decembrie, în cadrul activităților specifice derulate de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Cluj, au fost verificați și patru agenți economici de profil, fiind legitimate aproximativ 40 de persoane și controlate peste 30 de autovehicule. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 4.000 de lei – informează IPJ Cluj.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut